Srpski centar Nikola Jokić je etablirao svoje ime kao vrhunski centar, ali američkim novinarima nisu poznate još neke tajne “Džokerove” igre.

Novinar lokalnog sportskog lista u Denveru “Majl haj sportsa”, Ti Džej Mekbrajd, pomno je pratio partije najboljeg igrača Nagetsa u reprezentativnom nastupu protiv Litvanije i koliko je nekim stvarima zapanjen, toliko je začuđen:

“Možda pomalo sebično gledam na sve ovo, ali imam problem da razumem zašto Jokić nije u startnoj petorci. Ako žele da ga odmore, neka ga uopšte ne koriste. Ali, ako ga već koriste, neka se navikne na ostale startere. Prosto ne razumem”, poručio je Mekbrajd.

Nije Mekbrajd samo kritikovao, već i hvali pojedine poteze Đorđevića. Posebno mu se dopalo kada je Srbija izvela akciju u kojoj je Jokić često u ekipi Denvera u glavnoj ulozi.

“Sjajno. Srbija je Jokića stavila u isti set akcija koji Nagetsi često koriste kada su u niskom bloku. Dribling-uručivanje (DHO) sa Jokićem u rip-bloku, a onda Jokić ostaje slobodan na drugoj strani bloka. To dovede do toga da Jokić asistira onome koji je utrčavao, za lagano polaganje lopte u koš”, napisao je Mekbrajd.

Isti novinar je do detalja analizirao pojedine Jokićeve akcije i sutuacije u kojima je bio tokom meča, ali je na kraju rekao da će navijati za Srbiju na Mundobasketu samo ako Đorđević bude koristio Jokića kako po njemu treba da radi.

“Nikola Jokić je samo ubacio tri šuta, od pet pokušanih, ali je stigao do 14 poena uz 8/8 sa linije penala. On je značajno sazreo u smislu iznuđivanja prekršaja, ali još toliko može da napreduje… Takva je zver. I tako pametan”.

“I ja sam za to (da ću navijati za Srbiju na Svetskom prvenstvu), ako ikada krenu da stavljaju Jokića u startnu petorku i prestanu da ga koriste kao krilnog centra toliko mnogo”, zaključio je američki novinar.

 

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here