Youtube/Crno na bijelo
Dritan Abazović

“Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović ovih dana svojim skandalima uveseljava crnogorsku javnost i pokazuje očiglednu nesposobnost i nedoraslost da obavlja odgovorne dužnosti u zaštiti građanskih, nacionalnih, bezbednosnih i drugih vrednosti države, koje su ovih dana ugrožene divljanjem mržnje i nacionalizma njegovih političkih saboraca i koalicionih partnera”, saopštio je Veselin Veljović, savetnik za odbranu i bezbednost predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

On je Abazoviću poručio da “ne preti praznom puškom jer će i ova ružna epizoda biti završena…”

Abazović je ranije danas rekao da će uloge Veljovića, koji je bivši direktor Uprave policije, u organizaciji protesta Patriotsko-komitskog saveza (PKS) i aferi “Limenka” biti rasvetljene.

– Njegova operativna saznanja se mogu porediti kao kada bi neko kazao da postoje operativna saznanja kako njegovi najbliži članovi porodice imaju unosne poslove i biznis aktivnosti u susjdnoj Srbiji, kako je imao značajne susrete i razgovore o saradnji i biznisu u Makedoniji i kako “zli jezici” govore da je saradnik srpskih službi bezbednosti. Dakle, verujem da to može narušiti skladne aktivnosti i zalaganja makar deklarativna u zaštiti crnogorskih nacionalnih interesa – istakao je Veljović.

On je dodao da je sve što je radio u prethodnom periodu, radio je u skladu sa ovlašćenjima, zakonima i propisima uz spremnost da svakom odgovori na interesovanja i nejasna pitanja.

– Nikada nisam niti ću od bilo koga tražiti zaštitu za svoje postupke. Naprotiv, u sličnoj situaciji isto bih postupio. Ne preti praznom puškom Abazoviću jer će i ova ružna epizoda biti završena, a o vama i vašoj politici jasno će se odrediti građanke i građani ove države – zaključio je Veljović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime