pixabay.com
Foto: Ilustracija

Izraelski ministar odbrane Beni Ganc izjavio je danas da će se vojne operacije u Pojasu Gaze nastaviti onoliko dugo koliko je potrebno.

– Izrael se ne priprema za prekid vatre. Trenutno nema datuma završetka operacije – istakao je on, preneo je izraelski list “Tajms ov Izrael”.

Tokom obilaska grada Aškelona, Ganc je rekao da Izrael neće slušati moralna predavanja protiv svoje dužnosti da zaštiti izraelske građane.

Istovremeno, izraelska Služba bezbednosti Šin bet identifikovala je četvoricu najviših komandanata Hamasa koji su poginuli u zajedničkoj operaciji sa izraelskim odbrambenim snagama ranije danas.

Basem Isa, komandant Hamasove gradske brigade u Gazi, Džama Tala, šef njene sajberkomande i odgovoran za poboljšanje tačnosti raketa grupe, Džamal Zabeda, šef istraživanja i specijalnih projekata u odeljenju za proizvodnju municije i Hazem Hatib, Hamasov glavni inženjer u odeljenju za municiju, svi su poginuli u napadima, naveo je Šin bet.

Prema podacima bezbednosne službe, Sami Radvan, vođa Hamasovog odseka tehničke obaveštajne službe, i Valid Smali, zadužen za industrijsku opremu odeljenja za proizvodnju oružja, takođe, su ubijeni u ranijim napadima na lokacije Hamasa.

Šin bet je naveo da je, pored toga, ubijeno još 10 operativaca iz Hamasovog odseka za proizvodnju, istraživanje i razvoj oružja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here