Trener košarkaša Bajerna Andrea Trinkijeri kazao je da je za njega prava škola to što je imao priliku da trenira Partizan i upoznao takve trenerske veličine da je to bila živa kuća slavnih.

– Kao trener Partizana, imao sam sreću da budem u živoj kući slavnih. Svaki dan sam imao priliku da ispred sebe imam takva košarkaška imena, da mi je bilo zadovoljstvo biti deo takvog društva. Takvi igrači, treneri, bio sam kao student, koji je svaki dan nešto novo naučio, a slobodno mogu da kažem uz sve te ljude napredovao u svom poslu. Tu su bila takva imena, poput Vujoševića, Žerevice, Nikolića, Obradovića, Ivkovića i mnogih drugih, da mi je bila čast što sam imao priliku da treniram Partizan – istakao je Trinkijeri.

Italijanski stručnjak smatra da se ne mora ići u kuću slavnih u Springfild,već to imate u Beogradu i da je dvorana Pionir bila sala neverovatnih košarkaških imena.

– To je bila kuća slavnih, šta svaki trener može samo da poželi. To vam je kao Springfild, ma kakav Springfild, Masučesets – Beograd je Springfild. Tamo može da sve naučite što je vezano za košarku – kazao je bivši trener Partizana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here