Foto: Tanjug/AP
Danil Medvedev

Trenutno drugi teniser na svetskoj rang listi, Danil Medvedev ima priliku da teoretski na predstojećoj sezoni na šljaci sa trona zbaci Novaka Đokovića, ukoliko se svi rezultati poklope. On trenutno ima oko 400 poena prednosti u odnosu na Rafaela Nadala i skoro 2.000 manje od srpskog tenisera.

Međutim, problem je taj što Danil ne voli šljaku. Pred predstojeći Masters u Monte Karlu, on je naglasio da mu ne odgovara zbog lošeg odskoka loptice, ali i zbog jedne druge stvari, koja mnogima i ne padne na pamet.

– Ne krijem da ne volim šljaku. Ne sviđa mi se ništa što je vezano za ovu podlogu. Loptice loše odskaču, posle mečeva ste uvek prljavi. Ne uživam u tome, ali znam da mogu da igram dobro na ovom terenu. Volim ovaj tunir, igrao sam jednom dobro ovde. Nadam se da ću imati solidne rezultate – ističe Medvedev.

Što se tiče Rolan Garosa, Medvedev kaže da je za njega to sasvim okej, jer će dati više vremena za pripremu, ali da nije siguran kako će se stvari odvijati posle toga. Oni koji uđu u drugu nedelju, verovatno će morati pravo da idu na Vimbldon, što je nagla promena podloge.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here