Ne želimo da kvarimo odnose sa CG

0

Tadić ne želi da se dodatno remete odnosi Srbije i Crne Gore
 

 

"Srbija neće nastojati da dodatno poremeti bilateralne odnose sa Crnom Gorom, jer to nije u interesu ni Srbije ni Crne Gore niti celog regiona. Međutim, Srbija mora da stavi do znanja šta je prihvatljivo u našim odnosima, a šta nije", istakao je Tadić.

 

Odgovarajući na pitanje da li će crnogorski ambasador u Beogradu doživeti istu sudbinu kao i prethodni, koji je proglašen nepoželjnom osobom, Tadić je rekao da ne misli da bi u ovom trenutku to bio adekvatan način reagovanja.

 

On smatra da je crnogorsko priznanje nezavisnosti Kosova i uspostavljanje diplomatskih odnosa sa Prištinom, u trenucima koji za Srbiju imaju poseban politički značaj, jednim delom pokušaj Crne Gore i nekih međunarodnih činilaca da relativizuje glavni proces, koji je Beograd pokrenuo pred Međunarodnim sudom pravde.

 

Tadić je rekao listu "Dan" da u svakom slučaju ta dva politička događaja ne doprinose poboljšanju odnosa dve zemlje. On je ocenio da niko u Crnoj Gori ne sme da pomisli da je Srbija indiferentna prema pitanju očuvanja vlastitog integriteta na Kosovu i Metohiji.

 

Tadić smatra da je Srpski savet nekoristan i štetan za srpski narod koji živi u Crnoj Gori i da u tom smislu Srbija ne može stati iza odluka tog tela.

 

"Srbija se ne meša u unutrašnje stvari svake pojedinačne zemlje, ali smatram potpuno neprirodnim i istorijskim potpuno neosnovanim da srpski narod u Crnoj Gori dobije tretman nacionalne manjine", rekao je Tadić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here