Selektor Luksemburga Lik Holc (50) dobro zna šta je cilj jednog od najboljih golgetera ikada u susretu poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Od 15 časova počinje rasplet u B grupi. Našoj reprezentaciji treba čudo jer i ako savlada bezbrižnu Ukrajinu na Zvezdinom stadionu, evropski prvak Portugalija bi moralo da izgubi u Luksemburgu. O tom potom…

Vodećoj portugalskoj zvezdi Kristijanu Ronaldu, kome motiv nikad ne nedostaje, imaće i jedan više. Već protiv Luksemburga može da postigne i 100. pogodak u nacionalnom timu.  S het-trikom u minuloj utakmici, kada je pregažena Litvanija sa 6:0, dosegao je do 98 pogodaka.

– Kristijano je fantastičan igrač, a mi ćemo da učinimo sve kako ne bismo ostali u istoriji fudbala upisani kao reprezentacija protiv koje je on dao i stoti gol. Ronaldo i s 80% svojih mogućnosti može da reši utakmicu, a i ceo portugalski tim ima takve igrače da se čini da mogu da zatresu mrežu kadgod požele. Znamo ko su, ali ćemo pokušati da im što više zakomplikujemo igru, onako kako smo radili i protiv Ukrajine i protiv Srbije. Uspemo li u tome, svesni smo da će jedan deo našeg stanovništva biti tužan jer u Luksemburgu postoji velika portugalska zajednica – rekao je luksemburški selektor, koji je na tom mestu od 2011.

Ukrajina je u Luksemburgu pobedila s 2:1 preokretom, a naš tim s 3:1. Oba puta domaćin je skupo prodao kožu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here