EPAEFE/MICHAEL REYNOLDS
Džo Bajden

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da su Kina i Rusija pokušale da rastave transantlantski savez, da zabiju klin u Alijansu, dodajući da će, “iako ne traži konflikt sa Rusijom, NATO odgovoriti ukoliko Moskva nastavi sa štetnim aktivnostima”.

– Suočavamo se jednom u veku sa globalnom zdravstvenom krizom, a u isto vreme demografske vrednosti se suočavaju sa sve većim pritiskom, kako spolja, tako i iznutra. Rusija i Kina pokušavaju da zabiju klin u našu transatlantsku solidarnost – izjavio je Bajden na konferenciji za novinare posle sastanka sa liderima NATO, preneo je Rojters.

On je ponovio da će reći ruskom predsedniku u sredu da ne želi konflikt sa Rusijom, ali da će NATO odgovoriti ako Rusija nastavi sa svojim štetnim aktivnostima.

1 COMMENT

  1. Došlo vreme senilni Bajden da drži reč ruskom vođi Putinu. Amerikanci su uništili Vijetnama, Avganistana, Siriju, Iraka, Libiju, Srbiju i, na neki način, Južnu Amerika. Ameri možda su i veći zločinci od Nemačke u Drugom svetskom ratu. Jedino Tramp nije ratovao, ostali, zaboravilo im se ime i prezime. Klinton je najveći zločinac koji je delovao na Balkanu, oteo KiM, bacio na tone osiromašenog uranijuma u Srbiju i Republici Srpskoj, ubio na hiljade nedužnih građanki i građane i urušio infrastrukturu Srbije nanevši štetu od oko sto milijarde dolara, a sada prodaju finoću u svetu, dalje im kuća zločinačka. Bojim se da će Bajden uplašiti Rusiju i Kinu, hoće, no kada?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here