EPA/Justin Lane
Predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja

Zapad i kijevske vlasti će u slučaju odbijanja predloga Rusije za rešavanje sukoba u Ukrajini snositi političku i moralnu odgovornost za nastavak krvoprolića, rekao je ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja.

– Ako Zapad i Kijev odbiju taj mirovni predlog, moralna i politička odgovornost za nastavak krvoprolića biće na njima – rekao je on na sednici SB UN o Ukrajini koja je sazvana na zahtev Rusije, a povodom odluke nekih država na zapadu da dozvole Kijevu da stranim oružjem gađaju teritoriju Rusije.

Dodao je i da ako Kijev odbaci sadašnji predlog, onda će ubuduće uslovi za početak pregovora biti drugačiji.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je juče izneo Kijevu i Zapadu novi predlog za prekid sukoba u Ukrajini, koji je Vladimir Zelenski odbacio.

Nebenzja je ukazao da Kijev i njegovi sponzori demonstrativno ignorišu mirovne napore za rešavanje sukoba i odbijaju da ih razmotre. On je rekao da Rusija poziva zemlje, čija se rukovodstva imaju zdravorazumski pristup, da ne veruju lukavim pozivima na skup o Ukrajini u Švajcarskoj.

Obraćajući se članicama Saveta bezbednosti, Nebenzja je rekao da će Rusija dati svoj odgovor na sve zločine Kijeva u koje je umešan i Zapad.

– Zapadni vojnici praktično ručno upravljaju procesom primene visokopreciznog oružja u Ukrajini, bilo da se radi o britanskim raketama “storm šedou”, američkim “atakams” ili francuskim, jer Ukrajinci to sami ne mogu – dodao je Nebenzja.

3 COMMENTS

 1. ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
  ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
  MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  • JEL ISTINA PROVOCIRA? ŠTA SAM REKAO A DA NIJE TAČNO? MOŽE LI PRECIZNIJE? ŠTA JE PROVOKACIJA? OBJASNI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here