Nebo se otvorilo nad Beogradom, snažno nevreme u Topoli, Šapcu, Aranđelovcu…

0

Padavine ipak nisu iznad godišnejg proseka (Foto: Arhiva)
 

Za samo nekoliko minuta većina ulica u Beogradu je poplavljeno i nastao je haos u saobraćaju, piše "Blic".

 

Prema rečima dežurnih u odeljenju vremenske prognoze RHMZ, na užoj teritoriji glavnog grada nije primećeno da je padao grad ali je obilnijih kiša i grada bilo u Surčinu, Vinči i Sremčici.

 

Podaci govore da je palo oko 20 litara kiše po metru kvadratnom ali to nije više od proseka i da su za ovo doba godine pljuskovi normalna pojava, a da ih je bilo i prethodnih dana.

 

 

Kišni oblaci došli su iz Vojvodine i trenutno se kreću od južnog Banata i Srema ka istoku i jugoistoku Srbje. U Beogradu se očekuje da će u narednih sat i po vremena biti padavina i povremeno pljuskova.

 

Sremčica i pojedina naselja na Smederevskom putu ostali su bez struje zbog prekida napajanja u elektromreži na dalekovodu između termo elektrane Kolubara i
Beograda, rečeno je danas agenciji Beta u Elektromreži Srbije. Kako su naveli, ekipe Elektromreže Srbije su na terenu, a informacije o obimu kvara još nisu poznate.

 

Snabdevanje strujom za potrošače se obezbeđuje alternativnim pravcima. 

 

Predsednik opštine Topola Dragan Jovanović rekao je da su pojedina mesta ostala bez struje. Neprohodan je magistralni put ka Beogradu, jer je olujni vetar naneo drveće i bandere na delove te saobraćajnice.

 

"Nevreme je trajalo nešto više od pola sata. Veoma jak olujni vetar odneo je krovove sa pojedinih kuća u selima Belosavci, Krćevac, Zagorica i Jelenac u opštini Topola i oni su trenutno bez struje", rekao je Jovanović, prenose beogradski mediji.

 

 

Jovanović je rekao da je i deo Aranđelovca bez struje, kao i sela Kopljari i Orašac u toj opštini.

 

"Radnici Preduzeća za puteve ukljanjaju drveće i bandere sa puta prema Beogradu i on će vrlo brzo biti prohodan", rekao je Jovanović i dodao da se radi i na rešavanju problema snabdevanja strujom.

 

Štete od nevremena u Mačvanskom okrugu

Jako nevreme koje je u popodnevnim satima zahvatilo Mačvanski okrug nanelo je štete u Šapcu, Loznici, Koceljevi, Vladimircima i Bogatiću.

 

Olujni vetar praćen gradom veličine jajeta pa do teniske loptice zahvatio je pocerska sela, rečeno je u tom centru. Trenutno je bez struje deo pocerskih sela i sela u okolini Koceljeve, dok je u selu Prnjavor, prema tvrdnji predsednika mesne zajednice, šteta na poljoprivrednim usevima potpuna.

 

Grad je uništio letinu i u selima Mrđenovac, Slepčević i Varna. Prema navodima očevidaca, oštećeni su krovovi kuća, automobili i letina. Najgora situacija je u selu Sinošević gde je, prema proceni stanovnika i predstavnika mesne zajednice, oštećeno 50 odsto krovova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here