A. Čukić
PRE PET GODINA: Violeta i Nebojša Vulić

Novčana pomoć od 290 evra, koliko je Kolo srpskih sestara Žene mironosice iz Kizboroa pri Crkvi Sveti arhiđakon Stefan izdvojilo za lečenje 23-godišnjeg Nebojše Vulića, obolelog od cerebralne paralize, stigla je prekasno. Saznali smo to nakon što smo ovaj dar prosledili na adresu Vulića, izbegličke porodice iz Rudice sa Kosmeta. Nažalost, Nebojša je izgubio životnu bitku u bolnici, daleko od okrilja porodice, a posebno majke Violete.

– Punih devet meseci Nebojša je proveo ispod krila smrti, na aparatima u beogradskom Institutu za majku i dete. Danima su se lekari borili protiv sepse, visoke temperature i ogromnih rana po njegovom telu, nastalih usled neprekidnog ležanja. Bilo je to pre pet godina, kada je izašao kao pobednik. Mislila sam biće tako i ovog puta, izaći će i kao pobednik iz Kliničkog centra Srbije, ali dogodilo se ono najgore. Preminuo je usled septičnog šoka. Njegove dekubitne rane su bile prevelike, mučne i uprkos borbi lekara, nije se moglo ništa učiniti – rekla je glasom punim bola majka Violeta, u čijem je zagrljaju i naručju, Nebojša proveo veći deo svog zemaljskog života.

Nažalost, Violetino naručje ostade pusto, a slomljeno srce teško da će ikada više biti isto.

– Molim vas da se u ime cele naše porodice zahvalite tim dobrim ljudima iz Australije do neba. Hvala im što su se setili našeg Nebojše. Iako je ova pomoć možda kasno stigla, dobro će nam doći da se makar malo oporavimo od troškova sahrane i svega što uz to ide, budući da živimo samo od suprugove nadnice – rekla je majka Violeta.

Prema njenim rečima, iako je Nebojša preminuo u avgustu, još ne može da poveruje da ga više nema. Posebno je boli što nije uspela da ga vidi pre nego što je ispustio dušu i oprosti se sa njim.

Majci najteže

– Ne preostaje mi ništa drugo nego da verujem da je Nebojša sada među anđelima. Znam da život teče dalje i da suprug Radosav, ćerka Sanja, pa i ja moramo da gledamo u budućnost. Meni za sada najteže ide, zbog čega moram da pijem terapiju za smirenje. Bol nikako da umine. Valjda ću se još dugo nositi sa tim i ne znam ni sama kako ću, jer sam Nebojši posvetila ceo svoj život – iskreno će Violeta.