Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je sinoć da želi da svi na Zapadnom Balkanu govore jednim glasom i da zajedno uđu u EU.

Ali, kako je rekao, on smatra da to u ovom trenutku nije realno.

– Neće nas primiti u EU, jer oni nemaju kapacitete da prime bilo koga – rekao je Vučić u intervjuu za Fejs tv, upitan da zašto zapadnobalkanska šestorka sa svim problemima koje ima ne bi mogla zbog mira u Evropi da u nju uđe zajedno.

Vučić je rekao da se on uvek za to zalaže i da nema poroblem sa tim, i da traži da se istupa jednim glasom.

Na primedbu voditelja da ne misli na mini Šengen i da će biti “belaja” ako ne uđemo u EU, Vučić je rekao da će biti belaja ako sami ne rešavamo svoje probleme.

On je poručio da Srbija ne duguje ništa BiH, a ako duguje pozvao da joj se pošalje račun.

– Pošaljite taj račun da ga platimo sutra, nemojte da izmišljamo – rekao je Vučić, ali je ukazao da EU neće primiti sada ni Srbiju ni BiH. Nalazimo se svi na evropskom putu, ali dok se približavamo treba da zajednički radimo na tome da živimo bolje, i idemo sa jednim glasom, istakao je predsednik.

On je međutim primetio da šta god da ponudi ili uradi oni kažu da pravimo veliku Srbiju. Na pitanje novinara zašto i mi ne postavimo ultimatum EU, Vučić je upitao – “Čime mi njima da pretimo” i dodao da treba da budemo bliži jedni drugima.

Na pitanje šta bi uradio da je premijer BiH , kaže da bi govorio i razmišljao o ekonomiji, ozbiljno radio na infrastrukturi. Ocenio je da BiH ima ozbiljan ekonomski potencijal i ozbiljne šanse, ali da je potrebno mnogo rada i truda i da treba više da se bavi ekonomskim, a ne političkim pitanjima.

Na konstataciju novinara da se u BiH “vade” na Dejton, ne zanima ih ekonomija, ili da Dodik koristi da govori o nemogućoj državi i blokadi, Vučić kaže da ta država nije došla do raspada. “Nemojte da kukate, počnite da radite. Ako radite živećete bolje”, poručio je.

1 COMMENT

  1. Ne brinem, nećemo u tzv EU (to je rešeno 27.03.41) jer nas IV Raih ne želi (a ni mi njih).Uostalom moraće se sprovede referedum (onaj pretodni je bio 99 %), a ovaj će biti 100 %!

  2. А што си нас ти и Тадић лагали до сада. Мени је драго да до тога неће доћи.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here