Neće odustati: Žalio se ustavnom sudu za povrat imovine u Hrvatskoj

0

Slučaj Ranka Krajišnika nije prvi pokušaj Hrvatske da nasilnim sredstvima oduzme Srbima pravo na preratnu imovinu
 

"Neću odustati od svoje preratne imovine u Hrvatskoj, pa makar morao da se žalim i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu", rekao je Krajišnik Srni.

 

On kaže da je od 1987. godine vlasnik vikendice u Pirovcu kod Šibenika za koju je sve do 1990. godine redovno plaćao porez.

 

Krajišnik tvrdi da je jedno lice falsifikovalo kopiju kupoprodajnog ugovora i prodalo njegovu vikendicu trećem licu u Hrvatskoj.

 

"Nakon izgubljena dva ročišta po tužbi koju sam podnio pred Osnovnim sudom u Šibeniku i žalbe koju nije uvažio Okružni sud u Šibeniku, prinuđen sam da se žalim Ustavnom sudu Hrvatske", naglasio je Krajišnik.

 

Predsednik Udruženja radnika i invalida rada izbeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća rekao je Srni da je Udruženje upoznato sa ovim slučajem i da će pružiti besplatnu pravnu pomoć Krajišniku da bi u žalbenom postupku pred Ustavnim sudom Hrvatske ostvario pravo na povrat imovine.

 

Puzigaća je rekao da ovo nije prvi slučaj nastojanja Hrvatske da nasilnim sredstvima oduzme Srbima pravo na preratnu imovinu, dodajući da Udruženje raspolaže sa raznim dokumentima više od 5.000 ovakvih i sličnih slučajeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here