EPA/Abedin Taherkenareh
Iranska revolucionarna garda

Izraelski premijer Naftali Benet izjavio je danas da Iran neće proći nekažnjeno zbog podsticanja napada preko svojih posrednika, nedelju dana nakon ubistva pukovnika Revolucionarne garde Hasana Sajada Hodaija u Teheranu, za koji Iran okrivljuje Izrael.

Hodaija, koga Izrael optužuje da je planirao napade na njene građane širom sveta, ubile su za volanom njegovog automobila dve osobe na motociklu, preneo je Rojters.

Način ubistva liči na prethodna ubistvima u Iranu koja su bila usmerena na nuklearne naučnike i pripisuju se Mosadu, navela je britanska agencija.

Iranska poluzvanična novinska agencija ISNA izvestila je da su pripadnici Garde otkrili i uhapsili pripadnike izraelske obaveštajne službe odmah nakon pucnjave u Teheranu.

Benetova kancelarija, koja nadgleda obaveštajnu agenciju Mosad, odbila je da komentariše atentat, ali je Benet optužio Iran za stalne napade na izraelske ciljeve.

“Decenijama je iranski režim praktikovao terorizam protiv Izraela i regiona putem opunomoćenika, emisara, ali je glava hobotnice, sam Iran, uživao imunitet”, istakao je Benet.

Prema njegovim rečima, era imuniteta za iranski režim je završena.

“Oni koji finansiraju teroriste, oni koji naoružavaju teroriste i oni koji šalju teroriste platiće punu cenu”, dodao je on.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here