EPA/Andrej Čukić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je večeras da Prištini neće proći pokušaji da izazove haos i nasilje na severu Kosova.

Petković je to poručio nakon što je Bljerim Velja, šef kabineta predsednice prištinskih institucija Vjose Osmani, na Tviteru naveo da Srbin koji je danas uhapšen u Kosovskoj Mitrovici ima “kriminalnu prošlost”, uz pominjanje potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića.

“Ohrabrio se Bljerim Velja da pomene Milana Radojičića na Tviteru, toliko je ‘hrabar’. Sve bi dao da bar u svom kućnom savetu ima ugled i poštovanje kakve Radojičić ima među svim Srbima na KiM. Pusti snovi malog službenika iz Prištine”, napisao je Petković na Tviteru.

“Neće vam proći da izazovete haos i nasilje na severu KiM”, naglasio je Petković.

Srbin B. M. uhapšen je danas u Kosovskoj Mitrovici, a Priština mu stavlja na teret ranjavanje dvojice pripadnika tzv. kosovske policije i paljenje automobila na severu Kosmeta.

Na to hapšenje reagovala je Srpska lista, koja ga je nazvala otmicom i zatražila da B. M. bude pušten, ili će u suprotnom uslediti reakcija Srba, koja “neće biti upozorenje, već ustanak protiv represije koju sprovodi Aljbin Kurti”.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju poručeno je da “Kurti želi da izazove novu krizu uoči nastavka razgovora Beograda i Prištine”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here