EPA/VALDRIN XHEMAJ
Hašim Tači

Predsednik Hašim Tači je nakon sastanka sa premijerom Avdulahom Hotijem rekao da je za Kosovo najvažnije da institucionalna saradnja bude efikasna i naglasio da dijalog sa Srbijom ni pod kojim uslovima ne treba svoditi na tehnički nivo.

Tači je dodao da je podržao imenovanje Skendera Hisenija za koordinatora za dijalog sa Beogradom.

– Pozdravio sam imenovanje Hisenija za koordinatora. U interesu je da se ovaj dijalog održi, jer dijalogom i Kosovo može krenuti ka evropskoj perspektivi. Moramo da vodimo raspravu, moramo da se upoznamo i ni pod kojim uslovima ne spuštamo na tehnički nivo, jer to znači status kvo i poštovanje dnevnog reda Srbije. Dakle, mora se dogoditi uzajamno priznanje – istakao je Tači.

Osim dijaloga, Tači je rekao da je razgovarano i situaciji u vezi sa pandemijom koronavirusa.

– Za uspeh u temama koje su u interesu zemlje i građana Kosova, mora postojati međuinstitucionalna saradnja. Razgovarali smo o pitanju kako bolje, lakše i brže prevazići situaciju sa kovidom-19. Svi moramo da sledimo preporuke eksperata da bismo prevazišli ovu fazu – istakao je Tači.

Pored toga, Tači je naglasio da je bilo reči i o ekonomskim pitanjima, tačnije o ekonomskom paketu pomoći koji je počeo da se primenjuje.

Premijer Hoti je rekao da je Tačija informisao o detaljima sastanka u Briselu.

– Obavestio sam predsednika o sastanku, a danas ću izvestiti i Skupštinu. Osiguraćemo da dijalog ne propadne na tehničkom nivou, već da ima međusobno priznanje. Nadam se da ćemo u narednim mesecima završiti ovaj proces – rekao je Hoti.

3 COMMENTS

  1. “…na tehničkom nivou“ Кад криминалац постане техничар.
    А јел може са војном техником?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here