Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Po mišljenju stručnjaka iz kompanije Apple, budućnost je u bežičnom punjenju.

Naime, analitičari upućeni u poslovanje ovog tehnološkog giganta, veruju da bi iPhone najveće kategorije već od 2021. godine mogao da na tržište izađe bez čuvenog “Lightning” porta u korist “potpuno bežičnog iskustva”.

Iako su i ranije postojali konceptni telefoni bez portova, ovo bi mogao biti jedan od prvih proizvodnih uređaja (sigurno prvi iPhone) koji bi došao bez ikakvih kablova.

Nije baš najjasnije kako bi se telefoni punili u tom slučaju. iPhone uređaji podržavaju Qi bežično punjenje od 2017. godine, ali bi ovo zahtevalo da Apple uz svaki telefon uključuje i podlogu za punjenje.

Uz to, više ne biste mogli samo da priključite telefon u zidnu utičnicu gde god da ste.

Ovo možda neće biti ni nije jedino iznenađenje koje sprema Apple, jer se predviđa da će se pojaviti i iPhone SE2 Plus sa 5,5 ili 6,1-inčnim ekranom koji će umesto umesto Face ID tehnologije koristiti Touch ID poput onoga što ima Samsungov Galaxy S10e i neki Soni telefoni).

Ipak, postoji dobar razlog da budete skeptični. Iako se čini da analitičari imaju uvida u planove, 2021. godina je daleko. Čak i ako je sada informacija tačna, postoji mogućnost da će se planovi promeniti dok Apple usavrši dizajn i odluči koja tehnologija ima više smisla. Samo nemojte reći da niste bili upozoreni ako se u septembru 2021. pojavi iPhone bez Lightning porta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here