Tanjug
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da do njega nije stigla inicijativa za otvaranje kancelarije samoproglašenog Kosova u Sarajevu, ali i da stigne, to se neće desiti.

– Nećemo otvarati nikakve kancelarije. BiH ne priznaje (samoproglašeno) Kosovo, a poslednja odluka Predsedništva je to i pokazala – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenosi RTRS pozivajući se na agenciju Srna.

On je podsetio da su ranije na predlog hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića dva člana Predsedništva glasala za, a da je on bio protiv priznanja samoproglašenog Kosova.

-Po proceduri, ta odluka u tom slučaju ponovo ide na sednicu Predsedništva, a na ponovnom glasanju ja sam bio protiv te odluke, (bošnjački član Predsedništva BiH Šefik) Džaferović je bio uzdržan, a Komšić, koji je bio predlagač, rekao je da neće da glasa – naveo je Dodik.

On je pojasnio da to znači da odluka nije potvrđena i da je BiH tim činom odbila priznanje samoproglašenog Kosova.

Samo preduzimanje mera te vrste je nešto što je apsolutno suprotno toj odluci. Ukoliko dođe na odlučivanje, neće se desiti. Da li će to uraditi tamo neka opština u federalnom Sarajevu, to je nešto što ne možemo da zabranimo – rekao je Dodik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here