“Nećemo zaraditi na sankcijama Rusiji“

0

Ono što Srbija izvozi u Rusiju znatno je manje od onoga što u tu zemlju izvoze drugi: Rasim Ljajić
 

Srbija nema kapacitete da osetnije poveća izvoz u Rusiju, ali on je rastao i pre sankcija koje je toj zemlji uvela EU, kazao je Ljajić za dnevni list "Blic".

 

"Mi smo u prvih šest meseci ove godine, kada nije bilo sankcija EU prema Rusiji, povećali izvoz poljoprivrednih proizvoda i hrane u Rusiju za 68 odsto. Ali ono što mi izvozimo neuporedivo je manje od onoga što u Rusiju izvoze drugi", rekao je ministar trgovine.

 

Prema njegovim rečima, Srbija je u 2013. u Rusiju izvezla robu vrednu 50 miliona evra, a Evropska unija 1,8 milijardi.

 

Kada je reč o naporima Kosova da dobije međunarodni pozivni telefonski broj, Ljajić je kazao da se Srbija obavezala briselskim sporazumom da će podržati taj proces, ali samo na način koji poštuje standarde i principe Međunarodne telekomunikacione unije.

 

"Ništa oni tu ne mogu bez Srbije. To ne može da se uradi tako kako su u Prištini, a i pojedinci u Briselu, zamislili", naglasio je on.

 

Ljajić je najavio da će tender za prodaju digitalne dividende biti raspisan odmah po okončanju procesa digitalizacije, 17. juna 2015. godine, i izrazio očekivanje da će država od toga zaraditi između 70 i 100 miliona evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here