Naš as Novak Đoković, vodeći teniser sveta, branilac trona na Vimbldonu, smatra da treba da ostane na čelu Udruženja igrača ATP.

U ponedeljak, u 14 časova, Đoković na meču s Nemcem Filipom Kolšrajberom na Centralnom terenu kreće u pohod ka petom vimbldonskom trofeju. Njegov ponovni uzlet u vrh je i krenuo s najčuvenije trave “belog sporta”, a naš najbolji teniser uviđa veliku razliku između prošlogodišnjeg turnira i dolazećeg.

– Prošle godine sam došao posle poraza u četvrtfinalu na Rolan Garosu. Bio sam ispao iz dvadeset najboljih na listi. Tek sam se oporavio od operacije lakta. Nisam imao konstantnost u igri i rezultatima. Trijumf na Vimbldonu iz korena je promenio stvari. Sada je potpuno drugačije. Uvek idem korak po korak, Kolšrajber je odličan igrač, a naravno da negde u glavi držim ambiciju o još jednom trijumfu na svetom turniru našeg sporta – rekao je Đoković.

U predvečerje izazova, na marginama Vimbldona, u njegovom kompleksu održan je sastanak Udruženja igrača ATP, a naš as mu je predsednik.

– Sastali smo se u 17 časova, a debatovali smo o aktuelnim pitanjima do ponoći. Svako među nama oseća veliku odgovornost što je tu. Meni je to neretko zamarajuća obaveza. Razmišljao sam da se povučem. Moj tim to svakako i želi da ne bih trošio energiju mimo mečeva i treninga, ali mi nešto iznutra kaže da treba da ostanem jer osećam da smo svi zajedno deo velike tranzicije u tenisu. Nastavljaću da obavljam tu dužnost iako je očuvanje energije za igru prioritet.

Đoković se na treninzima na Vimbldonu, između ostalih, sreo i s Italijanom Fabijom Fonjinijem i s Rusom Karenom Hačanovom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here