Banka Poštanska štedionica a.d.

Narodna mudrost kaže: “Ko hoće da štedi, neka zarana počne”.

Davne 1924. godine osnovan je prvi Međunarodni institut za štednju i istovremeno je 31. oktobar označen kao Svetski dan štednje. U Banci Poštanska štedionica “nedelja štednje” i dalje traje!

U bankama u Srbiji štednja se tokom poslednjih godina povećavala, što ukazuje na veliko poverenje građana u domaći bankarski sistem. Posebno je izražen rast štednje u dinarima jer zahvaljujući dugoročnoj stabilnosti domaćeg finansijskog sistema i domaće valute, koju je obezbedila Narodna banka Srbije, građani mogu dinare da štede potpuno sigurno.

Banka Poštanska štedionica, kao lider na tržištu kada je reč o dinarskoj štednji, i ove godine je pripremila atraktivne kamatne stope.
U ponudi su tri modela štednje: štednja po viđenju, klasična oročena štednja i rentna štednja.

Banka nudi mogućnost da se štedni depoziti oroče putem klasične oročene štednje na period od jednog meseca do 36 meseci ili putem rentne štednje na period od 12 i 25 meseci.

Za štednju u evrima, Banka omogućava u promotivnom periodu koji traje do 15. januara 2021. stimulativne uslove i kamate za oročenja na 12 i 36 meseci.

Za najmlađe korisnike, Banka je pripremila dečju štednju koja se može koristiti do 18 godina, koju otvara roditelj ili staratelj u ime deteta kao vlasnika štednje. Štednja može biti dinarska ili u evrima, sa minimalnim iznosom uplate od 1.000 dinara ili 10 evra. Što je duži period oročenja, veće su kamatne stope, a samim tim i ušteđevina.

Građani štedni račun mogu bez troškova da otvore u jednoj od 189 ekspozitura širom Srbije, kao i u dve mobilne ekspoziture koje su svakodnevno na usluzi klijentima Banke, sigurne i stabilne Banke koja postoji i radi već ceo vek.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here