Lična arhiva
Dejan Ćećez kup

Srpska zajednica Brizbejna imala je minule subote i nedelje vikend za pamćenje. Na terenima Srpskog centra u Vilavongu, u organizaciji Fudbalskog kluba “Sveti Đorđe” održan je Memorijalni fudbalski turnir “Kup Dejana Ćećeza”, na kojem je učestvovalo 12 ekipa.

Pored uzbudljivih fudbalskih utakmica, više od 350 posetilaca moglo je da uživa i u živoj muzici i kulinarskim specijalitetima koje su pripremali pravi majstori kotlića i roštilja. Bilo je i sadržaja za najmlađe koji su takođe mogli lepo da se druže i zabave tokom vikenda.

– Zadovoljni smo odzivom publike i kako je sve proteklo, pogotovo što su deca na raspustu, pa su mnoge porodice već otputovale na odmor – kaže Nik Bojić, sekretar Fudbalskog kluba “Sveti Đorđe”.

Ideja organizatora je da se memorijalni turnir u čast nekadašnjeg člana kluba i velikog zaljubljenika u fudbal Dejana Ćećeza, koji je preminuo 2010. godine, pretvori u tradicionalno takmičenje.

– Najpre svi želimo da se zahvalimo Dejanovoj porodici što je bila na turniru i svojim dolaskom uveličala ovaj događaj. Planiramo da turnir postane tradicionalan, da se održava svake godine u aprilu, uoči Vaskrsa. Želimo da to bude naš omaž pokojnom Dejanu, koji je igrao za klub i bio aktivno uključen u njegov rad u vreme dok je klub nosio naziv Beli orlovi. Dejan je bio deo srpske zajednice i čovek koji je živeo za fudbal. Ovo je naš mali doprinos da njegov lik i delo ostanu upamćeni u srpskoj zajednici – istakao je Bojić.

Organizatori Memorijalnog turnira na kraju su se zahvalili svim posetiocima, kao i učesnicima i donatorima.

– Hvala svima što su doprineli da provedemo nezaboravnu nedelju u druženju i sećanju na Dejana. Naročito hvala publici koja je došla u velikom broju i verujem da će iduće godine biti još više posetilaca – poželeo je Nik Bojić iz Fudbalskog kluba “Sveti Đorđe” Vilavong.

Sinovi bolji od Draže

Posle celodnevnog fudbalskog turnira, u nedelju uveče razlog za slavlje imali su Sinovi (Sons), koji su u finalu pobedili ekipu FC “Draža Mihailović” sa 8:3. Iskustvo je tako nadigralo mladost, pošto su za poraženi tim uglavnom igrali mladići između 18 i 20 godina, dok su pobednici turnira uglavnom prekaljeni fudbalski vukovi.

Na Gulašijadi svi – pobednici

A dok je na terenu sve prštalo od duela, malo dalje vodilo se nadmetanje u pripremanju gulaša u kotliću. Šest ekipa je uzelo učešće na Gulašijadi, koju je organizovao Vidoje Đorđić, dugogodišnji golman i nekadašnji član sarajevskog Željezničara, iz zlatnog doba sa početka osamdesetih kad je Želju vodio veliki Ivica Osim.

– Pošto se svi učesnici takmičenja nisu pojavili u isto vreme, nismo mogli da izaberemo najbolje, pa smo doneli odluku da su svi pobednici. Nagrade smo, ipak, podelili između tri ekipe, a jednu od njih činili su otac pokojnog Dejana, Mirko Ćećez sa bratom Zoranom i bratancem Ognjenom. Njima se posebno zahvaljujemo na učešću, kao i na tome što su kao i ostali donirali meso od svog novca i pored kotlića napravili i sjajne ražnjiće. Da su svi učesnici zaista pobednici potvrđuje i podatak da su se svi specijaliteti pojeli u roku od 15 minuta – kaže Vidoje Đorđić.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here