twitter.com/historyoffootball

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović izjavio je danas za RTS da je plasman na Evropsko prvenstvo strateški cilj Srbije.

Srbija se nalazi u Grupi G u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sa Mađarskom, Crnom Gorom, Litvanijom i Bugarskom i trenutno zauzima prvo mesto sa šest osvojenih bodova.

– Učestvovala je Srbija na Svetskom prvenstvu, u Nemačkoj, Južnoj Africi, Rusiji i Kataru. Ali nismo uspeli da povežemo dva velika takmičenja. Mislim da je ovo idealna prilika i zato je to prvi, strateški cilj novog saziva Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Plasman na Evropsko prvenstvo je sportski uspeh, ali to otvara jedna druga vrata, jer je danas fudbal postao ozbiljan biznis – istakao je Nedimović.

Fudbaleri Srbije su trijumfovali u Beogradu nad reprezentacijom Litvanije, a zatim i u Podgorici protiv Crne Gore.

– Dobra atmosfera koja je napravljena u Kataru nastavljena je i sada. 20. juna imamo u Razgradu utakmicu protiv Bugarske čiji je selektor bivši selektor Srbije Mladen Krstajić. Mislim da postoji dobra energija, imamo dobar tim. Sportski sektor zajedno sa gospodinom Džajićem i selektorom Stojkovićem radi na tome. Na nama je da obezbedimo logistiku, da savez odlično funkcioniše i da nema nikakvih problema – izjavio je Nedimović, preneo je Tanjug.

Evropska kuća fudbala je nedavno kaznila FSS sa jednom utakmicom bez publike zbog pogrdnih skandiranja navijača na utakmici protiv Crne Gore u Podgorici.

– Dobili smo tu kaznu za meč protiv Mađarske i videćemo u kakvim uslovima će se ta utakmica odigrati, hoće li moći deca da budu prisutna, kao na nekim prošlim mečevima. Moram podsetiti javnost da je Srbija bila uslovno kažnjena zbog nekih dešavanja na nekim prethodnim utakmicama i ono što se desilo u Podgorici na našoj tribini je ispolitizovano. Nažalost, ali vreme u kome živimo je dosta turbulentno i teško i različita skandiranja su predstavnici Uefe doživeli kao kršenje pravila navijanja i sproveli su disciplinski postupak protiv nas – zaključio je Nedimović.

1 COMMENT

  1. A šta kaže Džaja? Ima li ga negde, slaže li se sa fudbalskim virtuozom i znalcem koji će preporoditi srpski fudbal?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here