Zvezdin generalni direktor Zvezdan Terzić razloge za poraz u 161. “večitom derbiju” vidi i u svojoj kući i izvan nje.

Dan posle rezultatskog neuspeha i loše igre na Partizanovom stadionu (2:0) Terzić je sazvao vanrednu pres-konferenciju.

– Nedopustivo je da najbolji Zvezdin tim u poslednjih 25 godina, za koji će 15 miliona evra bruto otići na plate, tako prođe. Zahtevam analizu, duboko sam nezadovoljan. Da bismo parirali konkurenciji u Evropi, moramo da ulažemo u tim, ali u derbijima očigledno negde škripi. Izvinjavam se navijačima. Čestitam Partizanu, njegovom stručnom štabu i igračima. Više su želeli pobedu, bili su manje loši od nas. Derbi kao prethodni, nije opravdao očekivanja, bilo je tenzije, imperativa pobede, pobedničkih želja sa obe strane.

Terzić se čvrsto drži mišljenja da je Zvezdi poništen regularan gol u 70. minutu dok je još bilo 0:0, a da je to zato jer je sudija Jovanović – partizanovac.

– Napravili su pritisak, sedam dana su se bavili penalom protiv Inđije, Zvezda nije krila, jasno je izašla sa stavom da je sudija pogrešio i da takva pomoć ne treba. Zvezda je najjača, ne treba joj takva pomoć. Greška, idemo dalje. Pravili su pritisak čitave nedelje kroz medije, pa na sudiju Jovanovića, iako smo išli na sastanak sa FSS. Jovanoviću sam rekao, ne sviđa mi se što sudiš, znam da si proglašen kao partizanovac, ali verujem da želiš u Evropi da napreduješ i da nećeš to zloupotrebiti. Ali on je zloupotrebio, i poništen nam je čist gol. Ponavljam, napravićemo analizu zašto je Zvezda bila loša, ali i tako loša je povela. Podsetiću da je duel Tavambe i Manojlovića pušten, i posle je Partizan preuzeo titulu. Mi smo sada dozvolili da pričaju, klevću i laju. Smišljeno su pripremili teren da je Zvezda favorit. Ispali smo naivni i previše pošteni, kad pogledaš kako oni pripremaju teren u javnosti.

Terzić je ponovio da Partizan u javnosti namerno stvara predrasudu da je Zvezda miljenik države i da to čini i predsednik “crno-belih” Milorad Vučelić zloupotrebljavajući za to funkciju glavnog urednika “Večernjih novosti”.

– Utiče na taj način na ostale medije, pa onda potpredsednik Partizana na mrežama truje i laže narod. To traje duže vreme, stvorena je pogrešna slika u javnosti. I Savo Milošević je u to uvučen par meseci, davao je takve izjave, iako nije stvar trenera. Pričao je kako pomaže Zvezdi država, a za par dana će se znati koliko država pomaže Zvezdi, koliko Partizanu.

2 COMMENTS

  1. Ne znam ko je i zašto pomilovao Terzića (Nikolić ili Vučić svejedno), ali ovaj čovek treba da bude procesuiran jer je nepopravljiv slučaj-kriminalc. Samo obratite pažnju na njegov rečnik, pretnje, laži laži i laži.
    On ne zna šta je sport, pobeda, poraz, fer plej.
    Njemu zakonom treba zabraniti da ne sme da prođe pored bilo kog sportskog objekta bliže od 1000 metara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here