Srpski reprezentativac Nemanja Nedović pružio je partiju karijere u dresu Panatinaikosa, ali je grčki predstavnik u Evroligi poražen u 18. kolu od Makabija u Tel Avivu sa 89:81.

Šta je sve Nemanja radio u Izraelu! Pogađao je iz svih pozicija na sve načine, vraćao svoju ekipu u život, ali ni 39 poena nije bilo dovoljno da je pogura do pobede.

On je uz neverovatan učinak uspeo da doda i dva skoka i šest asistencija, i to sve za manje od pola sata provedenih na terenu. Nedović je šutirao 7/9 za dva poena, 7/13 za tri i imao je 4/5 sa slobodnih bacanja. Kao da ni to nije bilo dovoljno, Srbin je imao i dve ukradene lopte – neverovatna partija.

Partija koja je Nedovića stavila na prvom mesto što se tiče poena koje su srpski igrači davali u Evroligi. Podsetimo, taj rekord je do večeras držao Miloš Vujanić koji je svojevremeno Virtusu dao 35 poena.

Trojac u ekipi Makabija bio je za zeru jači od samog Nedovića, pa je Vilbekin ubacio 22, Hanter i Brajant po 13 poena, a u Panatinaikosu niko ni blizu nije pratio Nedovića, tek Bentil je postigao devet poena koji je sledeći na listi strelaca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here