Ruž na usnama, visoke potpetice i osmeh i žena može da osvoji svet! Većina dama ne može da zamisli svoj neseser bez karmina.

U šali tvrde da danas u parfimerijama postoji toliko vrsta ruževa da boje ne mogu da se nabroje. To nije daleko od istine. Zna se da su u prošlosti ljudi ukrašavali usne “prirodnom šminkom” od kojekakvih bobica. Vremenom se izrodio karmin u savremenom obliku i žene su omađijane.

Šminkeri su podelili nekoliko smernica kako se dame ne bi izgubile u džungli rafova sa ruževima.

Pripadnice nežnijeg pola koje muče muku sa suvim usnama trebalo bi da koriste hidratantni ruž koji održava usne mekim i glatkim. Oni u sebi uglavnom imaju sastojke poput vitamina E, glicerina i aloje pa im daju sjaj.

Mat karmini su savršen izbor za one lepotice koje nemaju problem s ispucalim usnama. Ovi ruževi, kako znalci kažu, imaju moć da podmlade lice.

Veoma je važno da se pre nanošenja usne ispilinguju da bi izgledale nežno poput satena.

Žene koje imaju tanke usne trebalo bi da koriste takozvane tečne ruževe. Oni su upakovani u kružne bočice poput pomade i nanose se četkicama ili imaju bočicu koja podseća na sjajeve. Ruž s ovom formulom nije toliko sjajan, ali daje usnama efekat glatkoće i vizuelno ih uvećava.

Ipak, najpopularniji izbor žena koje imaju tanke usne je sjaj. Kada se namaže one prosto nabubre i iskoče u prvi plan.

Olovka koja se ne briše

Mnoge dame nemaju vremena da iznova i iznova popravljaju karmin. Zato koriste olovke. One omogućavaju usnama da izgledaju netaknuto od četiri do osam sati. Postojane su toliko da čak i kada je vreme ručka one ostaju na usnama. Kremaste olovke se lako nanose i još lakše pakuju u tašnu ili džep.