EPA-EFE
Austrijska policija (Foto: Ilustracija)

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer reagovao je na vandalizam grupe mladih migranata iz Sirije i Iraka u novogodišnjoj noći u bečkoj opštini Favoriten i najavio pojačanje policijskih snaga u ovom delu Beča.

Nehamer je istakao da su počinjena krivična dela znak duboko antidemokratskog i nesolidarnog stava.

Bečka policija će sada, prema njegovim rečima, snažinim fokusom delovati protiv takvih lica.

– Neće biti apsolutno nikakve tolerancije – poručio je Nehamer.

– Ko ne želi da se identifikuje sa vrednostima našeg društva i pokušava da ih uništava moraće da računa na pravne posledice – naglasio je on izjasnivši se protiv dopuštanja izgradnje paralelnih društava.

Najavio je da će predsednik policije Gerhard Pirstel održati bezbedosni samit sa predstavnicima grada Beča kako bi preduzeli hitno potrebne mere.

– Već je dogovoreno da uniformisani pripadnici specijalnih jedinica, ali i policajci u civilu sprovode kontrole u Favoritenu. Neophodna je tesna saradnja uniformisanih i civilnih snaga – kazao je Pirstel.

I ministarka za integraciju Suzane Rab poručila je da se još jednom moglo videti koja opasnost preti od paralelnih društava.

Narodna partija Austrije (OVP) kritikovala je bečku vladu pod gradonačelnikom Mihaelom Ludvigom zbog neuspešne politike integracije.

U novogodišnjoj noći je grupa mladih migranata iz Sirije i Iraka, a među njima su bili i austrijski državljani, uzvikujući “Alahu akbar” bacala veliku količinu pirotehničkih sredstava namerno uništavajući izloge i prozore zgrada.

Kada je policija došla da interveniše oni su “zasuli” policajce petardama i pokušali da pobegnu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here