Nekadašnji odbrambeni fudbaler Mančester Junajteda Rafael da Silva smatra da Nejmar treba fudbal da postavi za prioritet kako bi postao najbolji na svetu.

Rafael trenutno nastupa za Lion, a sa Nejmarom je bio saigrač na Olimpijskim igrama 2012. i veruje da sa njime Selesao može do velikih uspeha, pod izvesnim uslovima.

– Potreban nam je Nejmar, to je sigurno, mnogo nam je potreban, ali mora da popravi mnoge stvari van terena koje su važne za fudbalera. Onda će i na terenu biti najbolji. Nadam se da može to da uradi, što će i nama dati veliku šansu da osvajamo trofeje – kaže Rafael i pojašnjava:

– Nejmar nije vođa, barem ja ne mislim tako. Može da radi stvari koje radi jer je dobar, a ako je fokusiran, onda je najbolji na svetu. Ipak, fudbal mora da bude prioritet, a on oko sebe ima toliko stvari i misli: “Ne moram to da radim da bih igrao dobro”, ali mora.

Rafael kaže da poznaje Nejmara i da on teško prihvata sugestije.

– Govorim istinu, ali ljudi nekada ne žele da čuju istinu. Žele da kažeš ‘dobar si, magičan si’, ali život nije takav. Mora više da sluša – ako to učini, Brazil će biti teško zaustaviti – zaključuje Rafael.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here