Nejmar otkrio kako je zbog Pelea i Ajrtona Sene odbio ponudu Čelzija

0

 Nejmar
 

Toliko je stvari do sada otkriveno u vezi sa jednim od najboljih fudbalera sveta i bivšim asom Santosa, ali je jedna stvar čuvana u strogoj tajni, sve do sada.

Naime, Nejmar je 2010. godine bio vrlo blizu potpisivanja ugovora sa Čelzijem. Sve je bilo gotovo spremno za realizaciju transfera, a onda je usledio jedan, ne tako uobičajen poziv, koji je promenio sve.
"Bio je to 23. avgust 2010. godine. Moj otac i ja imali smo sastanak sa predsednikom Santosa Luisom Alvarom u njegovoj kancelariji. Sećam se, Čelzi je poslao ogromnu ponudu za mene. U pola našeg razgovora, predsednik je ućutao i pokazao na jednu praznu stolicu: ‘Ovo je stolica veliko nacionalnog SPORTskog heroja. Od smrti Ajrtona Sene, u ovu stolicu niko nije smeo da sedne. Ako ti, Nejmare, ostaneš u Santosu i odbiješ Čelzi, postaćeš jedina osoba koja sme da sedne tu’. To me je šokiralo! Nateralo me je da se dobro zamislim, a onda sam doneo odluku koja mi je promenila život", rekao je Nejmar.

Ogromnu ulogu u celoj priči imala je još jedna igračka legenda Santosa – Pele!
"Čak me je i Pele zvao i molio da ne idem. Možete li da zamislite koliko sam osećao važnim u tom momentu? Kralj fudbala me zove i moli da ostanem… Podsetio me je na njegovu kompletnu karijeru u Santosu, na sve osvojene trofeje svetskog prvaka, klupske uspehe i naklonjenost ljudi. Posle svega, nije mi bilo teško da odbijem Čelzi. I smatram da sam uradio pravu stvar za porodicu, prijatelje i moju karijeru", zaključio je Nejmar.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here