Neka je Nikola živ i zdrav

0

Dve svećice: Nikola Dunović sa ocem
 

Na svečanost su bili pozvani i novinari "Vesti" koji su nekoliko dana pre slavlja uručili ocu Goranu dar od 100 AUD i čestitku od plemenite bake Vide iz Adelejda u Australiji.

 

Slikom i rečju

Jelena Trikić odbila je lečenje teške bolesti, tumora na mozgu, da bi rodila Nikolu, nakon čega je i umrla. Njena životna priča ispričana je u dokumentarnom filmu i u knjizi koja je nedavno promovisana u Drvaru, gradu u kome se Jelena rodila i u kome se vrtić i jedna ulica zovu "Majka Hrabrost".

– Svi zajedno smo dali sve od sebe da Nikola bude srećan dečak, da što manje oseti nedostatak majke, iako na pomen njenog imena njegova ruka uvek ide prema Jeleninoj slici. Zdrav je i napredan dečak, mesto ga ne drži, trči i igra se… – kaže s ponosom otac Goran Dunović, kome su i ove godine stigle čestitke s raznih strana sveta.

Ipak, i danas svi tuguju za Jelenom, nedostaje im i ne prođe dan, a da se dve porodice – Trikići iz Drvara i Dunovići iz Prijedora – ne sete ogromne žrtve koju je podnela mlada Jelena kako bi se rodio njen sin. Iako je Nikola gasio dva puta svećice na torti i uveseljavao nestašlucima goste, teško je bilo sakriti i radost i tugu koje stanuju u srcima njegovih najbližih. "Ali, kada dođe vreme za to, kad Nikola poraste dovoljno da može da razume sve što se dogodilo, onda ćemo mu ispričati priču o njegovoj hrabroj majci", kaže otac Goran Dunović i zahvaljuje se na darovima.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here