A. Čukić
Pripadnici vojske Srbije

Poslanica pokreta Samoopredeljenje i članica Odbora za bezbednost u skupštini Kosova, Šipe Mehmeti-Seljimi, izjavila je da se napadi na kosovsku policiju smatraju terorističkim aktom i da su bezbednosne institucije spremne da se suoče sa svakim vidom napada koji dolazi iz Srbije.

Ona je rekla i da je u slučaju eventualnog napada, Kosovo bolje pripremljeno nego 1999. godine.

– Neka se Srbija naoružava koliko hoće, Kosovo je naoružano ljudima i dobrom voljom da zaštiti Kosovo. Poslednjih dana se vidi pravo lice Srbije. Čini se da su ih ohrabrili ruski napadi na Ukrajinu i žele da pokažu da mogu da izvrše napade na Kosovu. Ali institucije Kosova, policija i vojska su spremne da brane suverenitet zemlje – rekla je ona.

Dodaje da bezbednosne institucije rade na tome da privedu pravdi one koji su izvršili oružani napad na Kosovsku policiju na severu.

– Ovaj napad se ne može drugačije nazvati nego teroristički, kada policiju jedne države napadne druga država. Ovo je teroristički akt i ne može se smatrati dečjom igrom. Napadom je ugrožen naš suverenitet – dodala je ona.

Ona je navela da Rusija utiče na Srbiju da destabilizuje Balkan i smatra da je Srbija ovaj napad na kosovsku policiju izvela kao vid osvete što im nije dozvoljeno održavanje srpskih izbora na Kosovu. Izrazila je optimizam da je u slučaju eventualnog sukoba Kosovo mnogo bolje pripremljeno nego 1999. godine.

7 COMMENTS

  1. Sacuvaj Boze, sta sve moze da se cuje – Srbija ovaj napad na kosovsku policiju izvela kao vid osvete što im nije dozvoljeno održavanje srpskih izbora na Kosovu- Ako govorimo o osveti pa onda bas taj razlog i nije neki prvobitan… Taj razlog ti dodje kao ”prva liga zadnje mesto”
    Boze, Boze sta se sve covek moze da cuje

  2. Ova je bolesna, da nije nato trupa bila bi odavno u albaniju, sakriva se iza nato vojske i lupa gluposti

  3. Mnogo ste jaki na telefonu kad zovete NATO HELJP NATO HELJP PLEASE PLEASE PLEASE.
    A na ulicu se glumite sta ste jaki ali ovako ste kao mala deca sto se krije iza suknje nato

  4. Nije to moja zelja, ali mislim da ce KiM proci isto kao i Ukrajina. Sa Srbijom mozes kako hoces, ali ne mozes dokle hoces! Svakom varvastvu dodje kraj, pa ce i siptarskom doci, pre ili kasnije.

  5. Tamo ni jedna raketa ne moze promasiti. Samo prasinu napraviti i sve novo izgraditi. Ukrajina pokazuje da ni doseljavanje, ni populacija ne pomazu.

  6. I ukrajina ima narod i volju…..ali vidi se gde su i kako ce proci sipcu jedan 🤮🤮🤮🤮🤮

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here