Nekada su žarili i palili, a sada su zreli za penziju

0

Beta/AP/P.K.
Ikona Liverpula: Stiven Džerard
 

STIVEN DŽERARD – Pošto je propustio sa Liverpulom da osvoji titulu Premijer lige prošle sezone, legendarni  kapiten tima sa "Enfilda" polako prestaje biti ključna karika "redsa". Na njega se dok god igra može računati, ali klub mora polako da se okrene budućnosti bez njega.

Beta/AP/S. H.
Najbolje partije prižao je udresu Milana: Kaka
 

KAKA – Najslavnije dane imao je tokom prvog mandata u Milanu kada je bio jedan od najboljih igrača sveta. Izgubio se u Realu.Najbolje što je posle toga odigrao bilo je u dresu Sao Paula ove godine. Od 2015. godine igraće u MLS-u i blizu je kraja karijere.

Beta/AP/DŽ.S.
Nije više ono što je nekada bio: Ćavi
 

ĆAVI – I sam je nedavno izjavio kako ga noge više ne slušaju kao nekad. Iako Luis Enrike i dalje računa na njega na najvišem nivou, ovo mu je verovatno oproštajna sezona na "Nou Kampu". Njegove "lopte s očima" i kratki pasovi bili su ključni za najslavnije Barselonino razdoblje u istoriji kluba.

Beta/AP/L. B.
"Mister promašja": Fernando Tores
 

FERNANDO TORES – Španac je u silaznoj putanji još od prelaska iz Liverpula u Čelsi. "El Njinjo" je bio predmet sprdnje u Engleskoj zbog promašaja. Pokušao je "oživi" stare dane slave u Milanu ove sezone, ali od toga nije bilo ništa pa se vratio kući u Atletiko Madrid.

Reuters
Kako je samo blistao u dresu Barselone: Ronaldinjo
 

RONALDINJO – Nekada najbolji fudbaler planete napuštanjem Barselone 2008. sišao je sa glavne scene. Ipak, sa "pola gasa" sa Atletico Mineirom je bio šampion Južne Amerike, uprkos stilu života koji je bliži Čarliju Šinu u nego vrhunskom sportistima. Sada je član meksičkog Keretara, gde igra više rekreativno, kad mu se "hoće".

Beta/AP/J.S.
Nije za "staro gvožđe", ali je njegovo zlatno vreme prošlo: Frenk Lampard
 

FRENK LAMPARD – Posle odlaska iz Čelsija u američki Njujork Siti, klub ga je vratio u Premijer ligu, u Manchester Siti, gje je u nekoliko navrata pokazao kako nikako nije za staro gvožđe. Ipak, ova će sezona biti njegova poslednja u Evropi.

Beta/AP/P. W.
Murinjo ga preselio na klupu: Petr Čeh
 

PETR ČEH – Posle povratka Tiba Kurtoe sa pozajmice iz madridskog Atletika, Čeh je posle decenije izgubio mesto na golu Čelsija. Pitanje je dana kada će češki golman da napusti "Stamford bridž".

Beta/AP/P. W.
Da li je Šakira kriva za pad forme: Đerar Pike
 

ĐERAR PIKE – Jednostavno, bez Pujola, Pike više nije onaj isti. Pošto se legendarni kapiten oprostio, Đerar, koji je takođe osvojio već sve što se moglo, možda ni nema motiva da bude onako beskompromisan u odbrani. Šakira i glamurozni stil života verovatno su uticali da defanzivac Barse nije onaj stari.

Reuters
Razočarao u Milanu, pa se vratio u matični Santos: Robinjo
 

ROBINJO – Za razliku od Kake i Ronaldinja, njega nikad nisu smatrali najboljim igračem sveta ali je imao svojih briljantnih trenutaka. Posle Real Madrida, Mančester Sitija i Milana odlučio se napokon da se skrasi u matičnom Santosu. Uskoro će napuniti 31. godinu, a u Brazilu igra solidno, ali daleko je to od one forme koju je imao kada je branio boje kraljevskog kluba.

Beta/AP/F.X.M, pool
Postigao najviše golova na Svetskim prvenstvima: Miroslav Klose
 

MIROSLAV KLOSE – Najbolji strelac Svetskih prvenstava u istoriji imao je odličnu prošlu sezonu s Lacijom, a kruniosao je osvajanjem Mundijala u Brazilu i obaranjem Ronaldova rekorda. Ipak, od leta u rimskom klubu igra sve manje, rezerva je Srbinu Đorđeviću, a tu je i 36 godina na leđima.

Beta/AP
Sa Vidićem činio pakleni tandem Mančestera Junajteda, a sada je rezerva u KPR-u: Rio Ferdinand
 

RIO FERDINAND – Još prošlu sezonu Rio Ferdinand je započeo kao jedan od ključnih igrača Mančester Junajteda u novom pohodu na trofeje u Engleskoj i Ligu šampiona, ali sve se pretvorilo u debakl pod Mojesovim vođstvom. Sada je  u KPR-u, gde retko igra. Sve više ga zanima posao TV voditelja, nego šefa obrane.

Beta/AP/S. T.
Odigrao samo sezonu u Čelsiju, sada igra opet u plavom dresu, ali onom Evertona: Samjuel Eto
 

SAMJUEL ETO – Kameruncu su 33 godine i još je uvek važan igrač Evertona, ali nije više onaj igrač kojeg se s pravom smatra jednom od najboljih Afrikanaca svih vremena. Posle titula šampiona Evrope sa Barselonom i Interom, imao je avanturu u ruskom Anžiju, prošle sezone je bio rezervista Čelsija, a sada je u dresu liverpulskoh "karamela".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here