Youtube
Priština

Nekoliko desetina građana okupilo se danas u Prištini kako bi izrazili protest protiv formiranja Zajednice srpskih opština.

Kako se moglo videti na snimcima, protest je bio miran, a građani su podigli transparent “U ime albanskog naroda protiv Zajednice srpskih opština”.

Građani su prošetali od trga “Zahir Pajaziti” do zgrade vlade privremenih prištinskih institucija, gde su se takođe pobunuli protiv ZSO. Ranije u toku dana, američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer poručio je nakon sastanka u abasadi SAD u Prištini da je osnivanje ZSO “hitna i važna stvar” i dodao da su SAD jasno stavile do znanja da ”ne podržavaju nijedan sporazum koji krši ustav Kosova”, ili koji ”ugrožava njegov suverenitet, nezavisnost i multietnički karakter”.

Hovenijer je nakon sastanka na temu formiranja ZSO rekao da SAD očekuju da ”Kosovo ispuni svoje obaveze”.

Na sastanku su učestvovali predstavnici kabineta premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i predsednice Kosova Vjose Osmani, predstavnici dve opozicione stranke, Demokratskog saveza Kosova i Demokratske partije Kosova, kao i predsednik Skupštine Gljauk Konjufca.

2 COMMENTS

  1. Albanski narod ima svoju matičnu državu Albaniju, a u Srbiji će prihvatiti Ustav Srbije i mogu se aktivno uključiti u vršenje vlasti u južnoj srpskoj pokrajni – niko im ne brani !!! Inače protesti su stvar demokratije – slobodno protestvujte do mile volje – Kosovo je Srbija

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here