EPA/Sergei Ilnitsky

Ministarstvo odbrane SAD saopštilo je u subotu da nema indicija da se Rusija sprema da upotrebi nuklearno oružje, nakon što je Moskva najavila postavljanje taktičkog nuklearnog naoružanja u Belorusiji.

“Videli smo izveštaje o najavi Rusije i nastavićemo da pratimo ovu situaciju. Nismo primetili nijedan razlog za prilagođavanje sopstvenog strateškog nuklearnog stava, niti bilo kakve naznake da se Rusija sprema da upotrebi nuklearno oružje”, navodi se u pisanoj izjavi Ministarstva odbrane SAD, prenosi Rojters.

Pentagon je još saopštio da Vašington “ostaje posvećen kolektivnoj odbrani NATO”.

Predsednik Vladimir Putin saopštio je ranije da je Rusija postigla dogovor sa susednom Belorusijom o postavljanju taktičkog nuklearnog oružja na njenoj teritoriji, ali da neće kršiti START sporazume o neširenju.

3 COMMENTS

  1. Mi u Evropi se plasimo od lose procjene Amerike namjerne ili nenamjerne Rusiju se ne moze vjerovati mi ovdje u evropi drhtimo posto smo na dohvat Risiji Amerika ima dobru zastitu i dalekoje zato Amerikanci ne haju toliko kako ce mo mi u evropi fasovati plus toga i oni su nam ovdje duvukli svoje bojeve nukleare glave dobro bi bilo da se Evropa izbori u nekom dogovoru da nas i Rusija i Amerika ostave na miru da se ne igraju nuklearnih igrica oko evrope nek to Amerika i Rusija izmedju sebe rese

  2. pato je vec sve spremno rusija nesme da fulira sukob sa amerima mora da se odigra je kasnije ce biti opasnije

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here