Nema mesta u policiji za one koji ruše ugled

0

Pripadnici policije moraju da vode računa o ugledu profesije: Nebojša stefanović

 

"Greške i propuste jednog policajca snosi cela profesija, i takvima nije mesto u policiji. Pripadnici policije moraju da vode računa o ugledu i integritetu profesije", kazao je Stefanović.

 

On je naveo da su studenti izabrali složen, ali častan i odgovoran posao, tokom kojeg će se suočavati s brojnim izazovima kako bi Srbija bila bezbedna zemlja.

 

"Vaš cilj je bezbedna Srbija, za sve njene građane, ali i za strance i vi morate da se borite za taj cilj", rekao je ministar.

 

Stefanović je nakon obraćanja studentima, na Kriminalističko-policijskoj akademiji otvorio "Rajsovu sobu", koja je svojevrstan muzej, sa ličnim stvarima čuvenog švajcarskog forenzičara i hemičara Arčibalda Rajsa.

 

Dekan Akademije Goran Milošević rekao je da je Rajs postavio temelje za visoko policijsko obrazovanje u Srbiji, a prisutne studente podsetio je na njegove reči.

 

"Rajs je svojim studentima davne 1914. godine rekao da su oni elitni pripadnici naroda koji se obrazuju da štite interese zemlje, i želim da vi ostvarite taj cilj, da budete elitni deo naroda", rekao je Milošević.

 

Na prvu godinu Kriminalističko-policijske akademije upisalo je 500 studenata, a na početku godine nagrađeno je i petoro studnata koji su ostvarili najbolji uspeh tokom prošle školske godine.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here