pixabay.com

Sud BiH odbio je predlog Tužilaštva BiH da odredi jednomesečni pritvor za sedam bivših pripadnika Armije BiH osumnjičenih za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti na području Zvornika i okoline.

Informaciju o odbijanju predloga za određivanje pritvora potvrdila je za „Avaz“ Mirna Delalić, advokatkinja Šemsudina Muminovića, ratnog komandanta 206. Viteške zvorničke brigade, prenosi Tanjug.

Pripadnici Sipe, u saradnji sa MUP-om Tuzlanskog kantona i MUP-om Republike Srpske, uhapsili su na području Tuzle i Sapne Šemsudina Muminovića, Džema Galjića, Ćamila Ahmetovića, Rasima Omerovića, Asima Alića, Fadila Mujića i Ismeta Memića, saopšteno je ranije iz Tužilaštva BiH, navode Nezavisne novine.

List podseća da su oni osumnjičeni za ratni zločin počinjen prilikom napada na sela na području opštine Zvornik, u periodu od 8. oktobra 1992. do 6. jula 1994. godine, kao i ubistvo 20 ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti.

Oni su osumnjičeni da su, kao pripadnici Teritorijalne odbrane i Armije BiH, učestvovali u širokom i sistematičnom napadu na civilno stanovništvo srpske nacionalnosti na području Zvornika i okoline, u ubistvima, namernom nanošenju snažnog fizičkog ili duševnog bola, te povredama fizičkog integriteta ili zdravlja civilnom stanovništvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here