Nema raja bez rodnoga kraja

0

Ove i druge zavičajne pesme čule su se na "Krajiškoj večeri" koje je u sali saborne crkve Svetoga Save u Klivlendu organizovala "Krajina", srpsko humanitarno društvo koje deluje pod okriljem sabornog hrama.

 

Vredni organizatori, na čelu sa predsednikom Željkom Rabljenovićem, potrudili su se da veče bude na domaćinskom nivou. Sala je bila puna, ponajviše novodošlim Srbima, sa mnogo omladine i dece, iako je samo nekoliko kilometara dalje, u Srpskom domu na Valingsu, te večeri priređen veliki koncert jedne od estradnih zvezda iz zavičaja.
 

Na krajišku zabavu, kao i uvek do sada, došli su i sveštenički bračni parovi Sokolović i Jakovljević, predsednik crkve Dragan Obrenić sa suprugom, nezaobilazni Svetozar – Svele Nikolić, predsednik penzionera, koji je redovan učesnik u svim akcijama – i kad se radi i kad se priređuju zabave, predstavnici crkvenih i nacionalnih organizacija.

 

Bilo je gostiju iz drugih krajeva Amerike, Kanade, pa čak i iz Australije.

Zabava je počela kraćim programom koji je vodila Sandra Zečević, a onda je krenula muzika za koju je bio zadužen "Miki bend" iz Klivlenda. U toku zabave organizovana je i tombola, a glavna premija bilo je pečeno prase.

– U principu, opredelili smo se da organizujemo ovakve susrete najmanje dva puta godišnje, jednom u leto, na godišnjicu stradanja Krajine, a jednom u zimu ili proleće. Želimo pre svega da se družimo kroz azabavu, a i da uvećamo naš humanitarni fond.

 

Od večeras prikupljenih sredstava deo će biti doniran za lečenje jedanaestogodišnjeg dečaka Marka Mudrinića – kaže predsednik Željko Rabljenović.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here