Foto: EPA/NIC BOTHMA
Rodžer Federer Rafael Nadal

Teniski stručnjak Eurosporta i sedmostruki grend slem šampion Mats Vilander izneo je analizu u kojoj je naveo nekoliko razloga zbog kojih je ovogodišnji US open bolji od prethodnog. 

On je kao jednu od prednosti naveo navijače na tribinama.

– Mislim da je publika svima dala dodatno energetsku injekciju. Adrenalin teče više nego inače, rekao bih, fanovi su tako uzbuđeni što gledaju tenis i vrlo su glasni. Budući da su puni kapaciteti, igrači i navijači se hrane tom energijom međusobno – istakao je on i dodao:

– Mislim da nemamo navijače Rafe Nadala i Rodžera Federera, ne govorimo više o njima. Govorimo o Novaku i drugim nadolazećim igračima. Mislim da drugi igrači misle da je sada put otvoren bez Rodžera i Rafe.

Takođe mislim da su današnji igrači veoma dobri na tvrdim terenima – na šljaci, postoje ograničenja za mnoge, na travi ima dosta ograničenja za većinu igrača – ali na tvrdim podlogama to nije slučaj.

– Svi su odlični napadači, odlično se kreću, a tvrdi tereni su daleko najlakša površina za igranje čistog tenisa i to se zaista može zaključiti po kvalitetu tenisa koji vidimo – kaže Vilander.

On dodaje da će nastavak turnira biti veoma zanimljiv.

– Biće veoma zanimljivo videti kako se ovi nadolazeći igrači nose sa pritiskom igranja u četvrtfinalu i polufinalu. Ali ne nose nikakav teret, ne nose skor 2-19 pobeda i poraza u odnosu na bilo koga drugog osim možda Novaka. Mladi su i puni samopouzdanja jer još nisu toliko izgubili u karijeri, pa to čini veliku razliku.

– To je uzbudljiv turnir jer je otvoren, nema unapred određenih žrebova kao da nekog ne će pobediti u startu. Nemamo pojma šta će biti. Svi udaraju jako, svi serviraju jako, niko se nikoga ne plaši, svi se osećaju kao da mogu pobediti svakoga -nemamo Rožera ili Rafu na putu. Jednostavno je potpuno otvoreno i vrlo je, vrlo osvežavajuće – kaže Vilandr.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here