Đordi Bertomeu je najavio nove promene.

Evroliga ide ka potpunom zatvaranju, u to više nema dileme. Prvi korak je već napravljen oduzimanjem mesta koja su donosili državni ili regionalni šampionati, a sad se otišlo i korak dalje, o čemu je pričao i predsednik takmičenja Đordi Bertomeu.

-Prvi korak ka modelu od 16 timova sa dugotrajnim licencama dozvoliće nam da napravimo drugačija prilagođavanja. Nećemo se usmeriti ka nacionalnim ligama, već prema klubovima, jer su oni vlasnici. Imamo iluziju, koja i nije toliko iluzija, da imamo tim iz Ujedinjenog kraljevstva. Kao i više klubova poput Valensije i Virtusa. Ponovo ćemo proceniti uslove za višegodišnje licence. Armani je išao tim putem pre mnogo godina, pa smo posle dvogodišnjeg testa zaključili da je to bila dobra odluka.

Za kraj, Bertomeu je još jednom poslao poruku koja će sigurno zabrinuti i ovdašnje klubove.

-Za dve nedelje ćemo imati važne vesti. Budućnost ćemo skrojiti tako da postavimo više standarde za klubove, za kvalitet proizvoda i za bolje iskustvo navijača. Cilj nam je ekonomski održiva liga. Biće to liga sa 18 timova, sa 16 višegodišnjih licenci, ali ona neće biti zatvorena jer će uvek biti omogućen prolaz kroz Evrokup. Znaćemo više o tome za 15 dana rekao je Bertomeu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here