Kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre biće odigrani od 23. do 28. juna 2020. godine.

Srbija je dobila organizaciju kvalifikacionih turnira u obe konkurencije, a kad je u pitanju muška, već se zna ko su sve potencijalni rivali “orlova” na turniru koji će se održati od 23. do 28. juna, gotovo izvesno u Štark areni.

Dvadeset četiri reprezentacije će se na četiri kvalifikaciona turnira boriti za vizu za Tokio. Do sad sedam reprezentacija ima kartu za Japan, plus osmi domaćin. Pored Japana, za OI vizu, zahvaljujući plasmanu na Svetskom prvenstvu u Kini, imaju Argentina, Australija, Španija, Francuska, Iran, Japan, Nigerija i Sjedinjene Američke Države.

Pošto su uz Srbiju, domaćinstva kvalifikacionih turnira dobili Litvanija, Hrvatska i Kanada, došlo je do malih promena u sastavima šešira, a jasno je već sad da naša reprezentacija neće moći protiv ostalih domaćina grupa. Ako FIBA ne napravi neke dodatne promene, evo kako će izgledati svih šest šešira i ko su sve potencijalni rivali Srbije. Žreb za kvalifikacione grupe bi trebalo da se održi u januaru, a sigurno je da će biti bar dve izuzetno atraktvine grupe, jer i u drugom i u trećem šeširu ima izuzetno kvalitetnih selekcija kakve su Grčka, Brazil, Turska i posebno evropski prvak Slovenija.

PRVI ŠEŠIR (organizatori kvalifikacionih grupa): SRBIJA, Litvanija, Hrvatska, Kanada
DRUGI ŠEŠIR: Grčka, Rusija, Češka, Brazil
TREĆI ŠEŠIR: Italija, Poljska, Turska, Slovenija
ČETVRTI ŠEŠIR: Portoriko, Nemačka, Dominikanska Republika, Venecuela
PETI ŠEŠIR: Novi Zeland, Meksiko, Kina, Južna Koreja.
ŠESTI ŠEŠIR: Angola, Tunis, Senegal, Urugvaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here