Nema više košarkaških rezultata na Vimbldonu

0
Tanjug/AP

Pre devet godina Amerikanac Džon Izner i Francuz Nikolas Mai su u prvom kolu Vimbldona odigrali najduži meč u teniskoj istoriji. Vojevali su u tri dana 11 časova i pet minuta. Peti set je trajao 491 minut. Završen je Iznerovom pobedom sa 70:68.

Od tada se vode rasprave treba li na najčuvenijoj travi “belog sporta” da se na neki način ograniči trajanje petog seta da se ne bi ponovilo igranje u nedogled. Nije tada doneta nikakva odluka, ali se alarm uključio prošle godine, pošto su Južnoafrikanac Kevin Anderson i opet Izner u polufinalu odigrali 50 gemova u setu odluke. Andersonu je pripao sa 26:24.

Zato je rešeno da se od ove godine peti set igra na dva razlike najdalje do 12, a ako bude 12:12, presudio bi klasičan taj-brejk na poene do sedam. Takvog meča nije bilo sve do – finala. Zato su i Novak Đoković, koji je sačuvao presto, i Švajcarac Rodžer Federer ušli u istoriju ruku podruku, a našem asu je taj-brejk pripao sa 7:3.

Iako je peti set dobio granicu, opet je meč bio dugog metra, toliko dugog da je sada to najduže finale u istoriji Vimbldona (4:55 časova).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here