Nema zaborava za otadžbinu

0

Foto: Ilustracija
 

Od 1932. u Kolarčevoj zadužbini nastupala su najznačajnija imena klasične muzike, od Šostakoviča, Rihtera i Rubinštajna do Kisina. Steinnjadž klavir je služio umetnike i publiku, 250 dana u godini, bez dana pauze za popravke svih prethodnih decenija. Da bi se omogućio nastavak vrhunskih koncerata, ljubitelji muzike i zaposleni na Kolarcu pokrenuli su akciju koja je več odjeknula svetom – Koncert za Kolarac!

Umetnici dobre volje širom sveta održavaju dobrotvorne koncerte za nabavku novog klavira za Kolarac. Koncerti su već održani u Njujorku, Čikagu, Parizu i Bostonu. Pravoslavna crkva Sveti Simeon prepoznala je važnost ovakvog događaja i sponzorisala do sada največi koncert ove serije u Majamiju.

 

"Mi Srbi iz Majamija s ponosom pozivamo sve koji vole muziku i svoju otadžbinu da svojim prisustvom i podrškom pokažemo koliko nam znači kultura naše postojbine". Koncert će se održati u Aventura Arts & Culture Center, a biće izvedena dela klasičnih kompozitora iz Srbije i Amerike. Tako će se na jedinstven način objediniti i prikazati pripadnost Srba iz Majamija dvema kulturnim baštinama:srpskoj i američkoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here