Nemačka: Ima mesta za proizvode iz Srbije

0

Srbija se dobro predstavila na sajmu u Minhenu
 

Reške je izjavio da pod kupolama tog sajma ima mnogo dobrih manifestacija koje srpski izlagači treba da iskoriste za promovisanje izvoza iz Srbije u EU i na druga međunarodna tržišta.

 

"Izlaganje u Minhenu ne znači samo da izlažete proizvode za nemačko tržište, jer je većina sajmova u Minhenu međunarodnog tipa i vodeći su ne samo u Evropi, već i u svetu," rekao je Reške i kao primer naveo predstojeći sajam građevinskih mašina, koji je najveća manifestacija na svetu u toj oblasti, zbog čega je za sve zainteresovane imperativ da se na njemu predstave.

 

On je ukazao da su poljoprivredni proizvodi važan deo srpskog izvoza u Bavarsku i Nemacku i dodao da u Nemačkoj i EU raste interesovanje za prehrambene proizvode koji imaju zdravu biološku osnovu i koji su gajeni u prirodnim uslovima.

 

"Ako u Srbiji ima te vrste proizvoda za koje postoji garancija i za koje može da se dokaže da su nastali u zdravim uslovima, to će doprineti povećanju njihovog izvoza na tržište Nemačke, posebno kada su u pitanju poljoprivredni proizvodi i meso" rekao je Reške.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here