pixabay.com

Ukupno oko milion dizelaša u Nemačkoj čeka na placevima i to većinom standarda Euro 5 i Euro 6.

U Nemačkoj dizel vozila vrtoglavo gube cenu jer mnogi gradovi ograničavaju njihovo kretanje u centru. Euro 5 dizelaši odavno ne mogu da se prodaju, a sada je stala prodaja i Euro 6 polovnjaka, prenosi RTS.

Dolaze novija dizel vozila Euro 6 koja su sve jeftinija, umesto da drže cenu. Problem je što za njih nema ni kupaca osim onih koji dolaze sa Balkana. Ukupno oko milion dizelaša u Nemačkoj čeka na placevima i to većinom standarda Euro 5 i Euro 6.

– Ovo je polovni Passat Euro 6, njega smo kao polovnjaka do sada prodavali za 29.000 evra, sada ga nudimo i za 21.000 evra i niko ga neće. Dalje spuštanje cene vodi nas u veliki gubitak – navodi prodavac polovnih vozila u Nemačkoj, Akaj Gund Hasan.

A gubitak prodavaca automobila u Nemačkoj sve je veći, mnogi od njih zbog loše situacije proglašavaju i bankrot.

– Prema našim procenama, na placevima trenutno ima 350.000 dizelaša standarda Euro 5. Tu je zarobljeno više od pet milijardi evra. Oni na kupce čekaju u proseku 106 dana, svaki dan trgovce svaki automobil košta 28 evra po danu – ističe Urlih Kendler iz Udruženja prodavaca.

Nije tajna da su najveći kupci ovih automobila Srbi, Hrvati, Bugari i Makedonci.

1 KOMENTAR

  1. Zabraniti Uvoz u Srbiju ako su u Njemackoj zabranjeni ato je istina onada ne trabju ni u Srbiji to su najveci zagadivaci a stete i zdravlju RAK PLUCA

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime