EPA/ POLAND MIN.NATIONAL DEF. HANDOUT
Poljsko-beloruska granica

Nemačka neće primati migrante koji su zaustavljeni na belorusko-poljskoj granici, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer posle razgovora sa poljskim kolegom Mariušom Kaminskim.

– Nećemo primati izbeglice. Nećemo pokleknuti pred pritiscima i reći evo vodimo izbeglice u evropske zemlje, jer bi to u osnovi značilo sprovođenje ove perfidne strategije – poručio je Zehofer na konferenciji za novinare u Varšavi, prenosi Rojters.

On je pojasnio da je reč o neregularnoj i perfidnoj migraciji koju organizuje Belorusija uz podršku Rusije u izvesnoj meri i da Poljaci u ovom slučaju ne štite samo svoje interese, već deluju i u interesu cele Evropske unije.

Svi migranti napustili su danas dva kampa u blizini granice Belorusije sa Poljskom, javila je danas beloruska agencija Belta.

Njih su u grupama od po 70 do 100 ljudi u transportno-logistički centar udaljen kilometar i po od granice sproveli beloruski graničari.

Na granici Belorusije sa Poljskom i baltičkim zemljama od letos je pojačan priliv migranata sa Bliskog istoka i Afrike koji pokušavaju da prodru u zapadnu Evropu.

Zemlje EU okrivile su Minsk za hibridni rat i pozvale na dodatne sankcije Belorusiji, a Lukašenko je poručio da je odgovornost za novonastalu situaciju sa migrantima na zapadnim zemljama, čija je politika, kako je rekao, naterala ljude da beže od rata.

1 COMMENT

  1. Kad nece ovaj mali broj, morace primiti mnogo vecu grupu. Opet sve ide po planu “neprijatelja”. Pitanje je samo, da li ne vide ili tako moraju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here