Nemačka organizacija pomaže beogradskim lutalicama

0

Pomoćnik sekretara Vladimir Terzin istakao je da je grad na pravom putu da reši višedecenijski problem, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

"Iskustva iz inostranstva veoma su nam dragocena, jer nastojimo da primenimo njihova dostignuća, kako bi što bolje rešili problem napuštenih životinja", naveo je Terzin.

On je podsetio da su mišljenja stručnjaka iz sveta, ali i iz zemlje, uvek dobrodošla, kao i da su efekti te saradnje vidljivi, jer je broj napuštenih životinja smanjen za tri hiljade.

Otvaranje azila za pse, sterilizacija napuštenih pasa i njihovo udomljavanje, ali i veća kontrola vlasničkih životinja, samo su deo strategije za sveobuhvatno rešavanje problema napuštenih pasa, istakao je Terzin.
 

U pismu podrške Organizacija "Euro – P.A.S" izrazila je nadu da će tu politiku slediti i drugi gradovi i države u regionu.

"U zapadnom delu Evrope ova oblast je mnogo uređenija, a grad Beograd je prvi koji sledi i primenjuje naša dostignuća, na čemu mu čestitamo", navedeno je u pismu nemačke organizacije.

Grad Beograd je prošle godine uspostavio dobru saradnju i sa nemačkom fondacijom "ETN", čiji su stručnjaci, zajedno sa našima, uspešno obavili sterilizaciju 528 napuštenih životinja, navodi se u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here