Hitne službe u Nemačkoj sve češće su angažovane da reše neobične probleme koje muče njihove građane. 

Građani sve češće pozivaju broj 110, na kojem se obično žale na komšije koje preglasno vode ljubav ili na preglasne kućne ljubimce.

U poslednje vreme, međutim, najčešće žalbe su na račun ježeva. Nemce uznemiravaju ježevi u teranju. A ono što im najviše smeta jeste preglasno vođenje ljubavi ovih životinjica.

Policija u Augzburgu se tako javila na prijavu da se čuju sumnjivi zvukovi u dvorištu osnovne škole i da se bezbednosno svetlo aktiviralo. Kada su policajci došli zatekli su krivce – par ježeva u ljubavnom zanosu.

Kasnije su podneli izveštaj naslovljen „Bodljikavi uljezi“ u kojem se navodi da ih policajci nisu uznemiravali.

Pomenuti slučaj nije izolovan, a policija često tokom letnjih meseci dobija slične pozive, navodi Špigel, navodeći da su ježevi među najglasnijim noćnim životinjama, a mogu da proizvedu zvukove poput režanja, predenja, zviždanja, pa čak i glasnog vrištanja, koje ponekad može da liči i na ljudsko.

Veterinarska služba sa Univerziteta u Minhenu istakla je da ježevi glasno reže tokom višesatnog rituala parenja i da mužjaci prave najviše buke. Ritual parenja kod ježeva, popularno poznat i kao “Igelkarussell” (ježji ringišpil) i odigrava se na površini od 40 kvadrata.

Policija je dobila naredbu da nikako ne uznemirava ježeve u njihovnim „aktivnostima“, jer je njihova populacija drastično opala prethodnih godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here