EPA-EFE/FILIP SINGER

Košarkaška reprezentacija Nemačke osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu pobedom nad Poljskom rezultatom 82:69.

Nemačka je tokom meča imala i 15 poena prednosti, ali je rival uspeo da neutrališe razliku i u poslednjoj četvrtini stigne do izjednačenja.
Ipak, nalet Poljske nije bio dovoljan, Nemci su nošeni navijačima u Berlinu vratili ritam i obezbedili pobedu za medalju.
Nemačka je u odličnom ritmu otvorila utakmicu, stekla je prednost od sedam poena, ali je Poljska ostala u utakmici i vratila se na posed zaostatka (21:18) na polovini druge deonice.
Ipak, usledila je velika serija Nemačke, a pred sam odlazak na veliki odmor bilo je čak 15 poena prednosti – 36:21.
Poljska je u trećoj deonici uspela da se vrati, bez svog najboljeg igrača Mateuša Ponitke koji je rano dobio četiri lične greške.
Najvećem iznenađenju Evrobasketa pomogao je i Denis Šruder tehničkom greškom, Nemačka gotovo šest minuta nije uspela da postigne poen, ali su trojke proradile i učilile domaće mirnim.
Ali, trajalo je to samo do početka treće deonice, Jakub Garbač je bio veoma raspoložen, pogađao je trojke u nizu i u 33. minutu stiglo se do izjednačenja na 59:59.
Nemačka je podigla nivo igre, Johanes Vojtman je ubacio dve trojke, Poljska je imala još jedan nalet posle koša Ponitke, ali nije bilo vremena za potpuni preokret i Nemačka je zasluženo stigla do bronzane medalje na Evrobasketu.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Denis Šruder sa 26 poena, sjajan je bio Johanes Vojtman sa 14, dok je Andreas Obst dodao devet, a Franc Vagner je ostao na osam.
Na drugoj strani Mihal Sokolovski je bio najbolji sa 18 poena, Jakub Garbač je sa četiri trojke bez promašaja imao 12 poena, Ej Džej Sloter je ostao na deset, a Mateuš Ponitka na devet poena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here