EPA/Dmitry Lovetsky
Predsednik Rusije Vladimir Putin

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas upozorio je Rusiju na posledice u slučaju agresivnih akcija protiv Ukrajine.

– Za bilo koji oblik agresije Rusija će morati da plati visoku cenu. Podrška NATO Ukrajini je čvrsta, njena nezavisnost, teritorijalni integritet i suverenitet su nesporni – rekao je Mas uoči odlaska na sastanak ministara spoljnih poslova zemalja NATO u Rigi.

On takođe tvrdi da je “vojna aktivnost Rusije na granici sa Ukrajinom razlog za zabrinutost”, i rekao je da raste broj slučajeva kršenja primirja u Donbasu i ometanja rada Specijalne posmatračke misije OEBS u regionu.  Prema mišljenju Masa, neophodno je preduzeti korake u cilju deeskalacije situacije, što je moguće samo putem dijaloga.

– Vrata za takve pregovore sa Rusijom su i dalje otvorena – poručio je nemački zvaničnik.

Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja “agresivnih dejstava” Rusije u blizini granica Ukrajine. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikom ne preti i ne treba nikog da brine.

3 KOMENTARA

  1. Ha ha zaboravili ste ko je Platin visiku cenu u drugom Sveckom Ratu jel,zelite da vam se to isto ponovi i sad.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime