EPA/Uwe Meinhold
Fabrika "Folksvagena" u nemačkom gradu Cvikau

Izvršni direktor nemačkog automobilskog giganta “Folksvagen” Herbert Dajs izjavio je da očekuje smanjenje broja radnih mesta u sedištu proizvođača automobila u narednim godinama.

Dajs je to rekao tokom rasprave o budućnosti glavne fabrike u Volfsburgu, gradu na severu zemlje, a nemački mediji prenose da će biti manje radnih mesta i u proizvodnji i u menadžmentu.

– Moramo biti brži u razvoju novih vozila i donošenju odluka – poručio je Dajs.

Ukazujući na konkurenciju iz fabrike američkog proizvođača električnih automobila “Tesla” na periferiji Berlina, Dajs je rekao da je to izazov sa kojim se Volfsburg suočava i da fabrika mora da bude produktivnija. On je uveren da će postizanje tog cilja zahtevati smanjenje broja radnih mesta kako u proizvodnji, tako i u administraciji i razvoju.

Poslednjih nedelja spekulisalo se o smanjenju radnih mesta pod markom “Folksvagen” za oko 30.000, ali Dajs nije želeo da komentariše konkretne brojke.

– To još nije odlučeno – naveo je.

Inače, glavna fabrika u Volfsburgu trenutno radi u ograničenom obimu, uglavnom zbog problema u lancima snabdevanja, tačnije čipova, preneo je portal “Seebiz”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here